EVEN VOORAF …

We bouwen merken een beetje zoals een huis wordt gebouwd. Dat gebeurt in drie fases. De merkstrategie is het plan, de rode draad die ervoor moet zorgen dat er houvast is bij het uitbouwen van je merk, en waar je op kan terugvallen bij twijfel. De merkidentiteit (of de huisstijl) is de fundering die een stevige basis zal voorzien voor een prachtig bouwwerk. En ten slotte de communicatie en presentatie, dat zal het bouwwerk zijn die je doelpubliek uiteindelijk te zien zal krijgen, en die de sfeer en uitstraling van jouw merk zal bepalen.
Kortom: we zorgen ervoor dat jouw merk aanvoelt als thuiskomen!

Check vooral ook even ons portfolio, of contacteer ons voor meer informatie.

 

WIE BEN IK …

Terend op koffie, en steevast vergezeld van een vleugje zware gitaren, zo functioneer ik op mijn best. De zware gitaren worden zo nu en dan al eens afgewisseld door een podcast. Brandend actueel of totaal inhoudsloos, de extremen liggen soms behoorlijk ver uiteen. De enige constante in dat verhaal is humor. Het sterkt de geest, en lachen is gezond!

Mijn rechterhersenhelft is echter ook gebaat bij wat afwisseling, en dus neem ik wel eens een boek vast. De avonturen van grote, gevestigde designers of “agencies” wakkeren de creativiteit aan, maar soms kan ik mezelf ook wel eens verliezen in een brok fictie over vikingen, zwaarden of draken.

Ook de fysische massa heeft te gepasten tijde nood aan ontspanning, en dus zul je me, wanneer ik me buiten mijn ivoren toren begeef, op bepaalde dagen terugvinden langs een racecircuit, of wekelijks een drietal keer in de karatedojo.

Branding bestaat uit meer dan enkel een logo! Je logo is wel de eerste visuele kennismaking met jouw merk, en dus is het belangrijk dat het plaatje klopt. Om dat plaatje te doen kloppen doorlopen we eerst een aantal stappen, vooraleer we aan het ontwerpen slaan.

Zo is het essentieel om te gaan onderzoeken wie en wat jouw merk is, en dat te matchen aan wat je doelgroep nodig heeft. Een merk dat naast de kwestie spreekt, daar heeft jouw doelgroep immers geen boodschap aan, een cadeautje dat jouw concurrent met veel plezier zal aannemen.

Eénmaal de fundering is gelegd, en de huisstijl er is, gaan we die ook implementeren, want de presentatie van jouw merk, dat is het uiteindelijke bouwwerk dat je doelgroep te zien zal krijgen, en die de sfeer en uitstraling van jouw merk gaat bepalen. Ken je dat heerlijke gevoel van thuiskomen? Dat is wat we met jouw merk gaan doen!

Terwijl er intussen een serieuze digitale shift aan de gang is, mag je drukwerk absoluut nog niet afschrijven, want het is en blijft een keiharde sfeermaker die jouw merk in de picture kan zetten. Voor elk merk gaan we op zoek naar de gepaste tools waarmee we jouw boodschap aan de man brengen, ontwerpen een layout op maat, waarbij we constant één oog op jouw huisstijl houden.

Naast het creatieve, zorgen we er echter ook voor dat de technische kant van het verhaal wordt afgewerkt, zodat eender welke drukker aan de slag kan met correcte drukbestanden.

Het internet begon enkele tientallen jaren geleden als een militaire aangelegenheid. Intussen is het zodanig geëvolueerd dat je zowat alles en iedereen erop terug kunt vinden. Ondernemingen, social media, evenementen, vrijetijdsbesteding, … Bijna alles kent de dag van vandaag zijn oorsprong op websites, webshops, social media, blogs, … De één al wat mooier en beter dan de andere, maar wanneer je even een half uurtje op het internet gaat rondsnuffelen, dan merk je al gauw dat het web een enorme waaier aan mogelijkheden biedt.

Echter de grootste flexibiliteit krijg je voorgeschoteld wanneer je gaat kiezen voor een professionele website op maat, op basis van een content management system (CMS – Drupal, WordPress, …).

Een overzichtelijke en aantrekkelijke website is immers onmisbaar voor elke ondernemer. Het is het online uitstalraam voor jouw zaak, product, of dienst.  Jij bepaalt de inhoud, wij definiëren de stijl, en daarna gaan we aan de slag om alles te programmeren tot een website die volledig aansluit bij je huisstijl en merkidentiteit. Hierbij verzorgen wij ook de domeinnaam en de hosting van je website, zodat je effectief online kunt gevonden worden.

BRANDING EN REBRANDING

Research, strategie, naamgeving, baseline, logo, icons, kleuranalyse, graphic language, brand guidelines, beeldstijl

COMMUNICATIE & PRESENTATIE

Visitekaartjes, briefpapier, groetenkaart, presentatiemap, presentatietemplates (MS Office), stempels, omslagen, balpennen, badges, notitieboekjes, ...

GRAFISCH ONTWERP & LAYOUT

Folders, flyers, brochures, magazines, boeklayout, belettering, roll-up-banners, affiches, advertenties voor print, web en social media, verpakking, POS-materiaal, stickers, vlaggen, tenten, banners

WEBDESIGN

Websites, webshops, blog, copywriting, advertising, ...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial